VANILKOVÉ CUPCAKES

| cesto |
1 hrnček polohrubej múky
0,5 hrnčeka trstinového cukru
1 ČL kypriaceho prášku
štipka soli
2 vajíčka
120 gramov masla
5 PL mlieka
1 PL vanilkového extraktu
1 ČL vanilkových zrniečok

| krém |
130 gramov masla
2 hrnčeky práškového cukru
2 PL mlieka
1 ČL vanilkových zrniečok

*10 regular cupcakes

Na začiatku vyberieme maslo a necháme ho odležať, aby pri jeho spracovaní malo izbovú teplotu. Maslo, cukor, preosiatu múku, kypriaci prášok, štipku soli a vajíčka dáme do väčšej misky a miešame. Môžeme použiť metličku na šľahanie alebo ručný šľahač. V tomto prípade odporúčam použiť ručný šľahač alebo kuchynský robot. Ak sú všetky suroviny prepojené, prilejeme do cesta mlieko, do ktorého sme primiešali vanilkový extrakt a vanilkové zrniečka. Opäť zašľaháme. Formu na muffiny vyplníme košíkmi a naplníme cestom. Naberáme polievkovou lyžicou cca do 2/3 výšky košíka. Pečieme.

170 stupňov / 20 minút

Kým sa cupcakes pečú, pripravíme si krém. Maslo izbovej teploty poriadne vyšľaháme. Opäť odporúčam použiť elektrický šľahač. Trvá to cca 5 minút. Farba masla sa zmení na bledo žltú a jeho konzistencia bude viac “napenená” a jemnejšia. Cukor preosejeme a pridáme do masla na dva krát. Poriadne zašľaháme. Mlieko izbovej teploty zmiešame s vanilkovými zrniečkami a opäť zašľaháme do krému. Cukrárske vrecko naplníme hotovým krémom a vychladené cupcakes ozdobujeme podľa ľubovôle. Hotové cupcakes skladujeme v chladničke.

Tip: Cupcakes odporúčam zjesť do 48 hodín.