TVAROHOVÁ BUBLANINA

4 vajíčka
1 hrnček cukru + 2 lyžice cukru do tvarohovej zmesi
0,5 hrnčeka slnečnicového oleja
1 hrnček mlieka
2 hrnčeky polohrubej múky
1 lyžička kypriaceho prášku
250 gramov jemného tvarohu
250 gramov hrudkového tvarohu
1 citrón

*okrúhla forma na pečenie s priemerom 25 cm

Vajíčka rozbijeme a žĺtka oddelíme od bielkov. Bielka dáme bokom. Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, prilejeme olej a mlieko. Premiešame. Postupne do cesta pridáme preosiatu múku a kypriaci prášok. Zo snehu vyšľaháme tuhý sneh, ktorý do cesta jemne zapracujeme. Ovoniame citrónovou kôrou a vylejeme do okrúhlej formy na pečenie. Oba tvarohy spolu zmiešame, pridáme 2 lyžice cukru a naukladáme na cesto. Pečieme.

180 stupňov / 30 minút

Bublaninu podávame len tak alebo so slaným karamelom.