TEKVICOVÝ CHEESECAKE

| korpus |
100 gramov maslových sušienok
hrsť orechov (ja som použila lieskové orechy)
40 gramov masla

| plnka |
1 vanička jemného tvarohu (250 gramov)
1 vanička smotanovej neochutenej nátierky (200 gramov)
1 hrnček kryštálového cukru
3 vajíčka
1 hrnček tekvicového pyré (menšia maslová tekvica)
1 ČL škorice

*okrúhla forma na pečenie s priemerom 20 cm

Začneme prípravou tekvicového pyré. Tekvicu očistíme od semienok, nakrájame na mesiačiky a pečieme v rúre pod alobalom do mäkka.

200 stupňov / cca 25 minút

Tekvicu očistíme od šupky a zmixujeme na jemnú kašu. Spodnú časť formy na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Maslo roztopíme, sušienky s orechmi zomelieme. Spojíme a lyžicou natlačíme na spodok formy. Všetky suroviny na plnku poriadne zmiešame. Vylejeme na korpus. Cheesecake pečieme vo vodnom kúpeli (formu obalíme zo spodnej časti alobalom a vložíme do väčšieho plechu s vodou, ktorá siaha do cca 2/3 výšky formy). Pečieme.

160 stupňov / 45 minút

Po upečení cheesecake vyberieme z vodného kúpeľa a odstránime alobal. Cheesecake vložíme do chladničky, kde ho necháme zatuhnúť aspoň na dve hodiny. Pred podávaním cheesecake potrieme kyslou smotanou a zdobíme podľa ľubovôle.

Tip: Na pečenie cheesecaku odporúčam použiť odopínaciu formu, z ktorej ho po stuhnutí ľahko vyberiete.