TEKVICOVO-PAPÁJOVÉ CUPCAKES

| cesto |
menšia tekvica hokaido
papájové kúsky v ananásovej šťave dmBIO
0,5 hrnčeka oleja
1 vajíčko
1,5 hrnčeka hladkej múky
0,5 hrnček cukru
2 ČL kypriaceho prášku
2 ČL mletej škorice
0,5 ČL mletej kurkumy
štipka soli

| krém |
50 gramov masla
0,5 hrnčeka práškového cukru
1 téglik (200 g) neochutenej smotanovej nátierky
1 ČL mletej škorice

*10 regular cupcakes

Začneme prípravou oboch pyré. Ak nemáme k dispozícii papájové kúsky, môžeme použiť ananás v konzerve alebo dvojnásobné množstvo tekvice. Tekvicu nakrájame na mesiačiky a dáme piecť do rúry.

200 stupňov / cca 25 minút

Tekvicu očistíme a zmixujeme na pyré. Postup opakujeme aj s papájovými kúskami. Obe pyré zmiešame s olejom a s vajíčkom. V druhej miske zmiešame všetky suché suroviny, do ktorých primiešame mokré suroviny. Formu na muffiny vyplníme košíkmi a naplníme cestom cca do 2/3 výšky košíka. Pečieme.

170 stupňov / 30 minút

Maslo, škoricu a cukor mixérom vyšľaháme. Pridáme smotanovú nátierku a vychladené cupcakes ozdobíme. Posypeme škoricou.