VANILKOVÝ TART SO SVIEŽIM KRÉMOM A OVOCÍM

| korpus |
1,5 hrnčeka hladkej bielej múky
0,5 hrnčeka práškového cukru
100 gramov masla
1 celé vajíčko
2 žĺtky
vanilkový lusk

| krém |
500 gramov mascarpone
250 gramov jemného tvarohu
100 gramov bielej čokolády
2 lyžice medu

malinový džem
ovocie

* okrúhla forma na pečenie s priemerom 23 cm

Cukor preosejeme a vymiešame vareškou s maslom. Pridáme vajíčko so žĺtkami a opäť premiešame. Múku preosejeme a prisypeme do cesta. Prihodíme zrniečka z vanilkového lusku a cesto spracujeme rukou. Cesto odložíme cca na 30 minút do chladničky. Na tart použijeme formu s vlnkovým okrajom. Vychladnuté cesto môžeme vyvaľkať do kruhu a preniesť do formy alebo ho len prstami stlačiť do formy tak, aby prečnievalo aj na okraji. Zvyšné cesto orežeme nožíkom. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť.

180 stupňov / 15 minút

Kým sa pečie korpus, pripravíme plnku. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme chvíľu vychladnúť. Všetky ostatné suroviny premiešame v druhej miske. Krém vmiešavame do vlažnej čokolády postupne, po lyžiciach. Upečený korpus natrieme lekvárom a krémom. Ozdobíme ovocím a podávame. Skladujeme v chladničke.

Recept je inšpirovaný receptom Lulu´s bakery.

Tip: Z tohto množstva surovín vieme upiecť jeden veľký koláč alebo viac malých koláčikov, ktoré môžete vidieť aj na fotkách.