POMARANČOVO-MRKVOVÝ KOLÁČ S KOKOSOVOU ŠĽAHAČKOU

| koláč |
2 vajíčka
0,5 hrnčeka trstinového cukru
0,5 hrnčeka kokosového oleja
1 hrnček kokosového mlieka
0,5 hrnčeka kokosovej múky
0,5 hrnčeka pohánkovej múky
3 mrkvy
2 červené pomaranče
1 ČL mletej škorice
1 ČL kypriaceho prášku
štipka soli

| šľahačka |
1 konzerva kokosového mlieka (400 ml)
1 PL práškového cukru

*okrúhla forma na pečenie s priemerom 19 cm

Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka s cukrom vymiešame do jemnej peny. Kokosový olej a kokosové mlieko roztopíme v malom hrnci a prilejeme do cesta. Pridáme kôru a šťavu z oboch pomarančov. Sypké suroviny – obe múky, škoricu, kypriaci prášok a soľ spolu premiešame v druhej mise a postupne primiešame k tekutej zmesi. Mrkvy nastrúhame na hrubo a pridáme do cesta. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne zapracujeme do cesta. Formu vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej vylejeme. Pečieme.

170 stupňov / 40 minút

Konzervu kokosového mlieka nepremiešame a odoberieme z nej hustú bielu časť. Prisypeme cukor a šľaháme do tuha. Natrieme na koláč a podávame.

Tip: Zvyšnú časť kokosového mlieka nevyhadzujte. Pridajte ju do svojho obľúbeného smoothie.