PANNA COTTA

2 ks 33% šľahačková smotana (dokopy 500 ml)
0,25 hrnčeka kryštálového cukru
1 vanilkový lusk
6 plátkov želatiny

* 6 ks mini misky

Plátky želatiny necháme cca 10 minút napučať vo vlažnej vode. Vanilkový lusk prerežeme a nožíkom vyberieme zrniečka. Tie zmiešame v hrnci so smotanou a s cukrom. Na malom ohni zahrievame. Napučanú želatinu rukami vyžmíkame a vmiešame do teplej smotany. Zmes vypneme tesne pod bodom varu. Nesmie vrieť. Nalejeme do misiek, ktoré sme predtým vymazali olejom. Necháme zachladiť a podávame z misiek, alebo panna cottu vyklopíme na tanier.

Tip 1: Rovnako dobre funguje v recepte bezlaktózová smotana.

Tip 2: Panna cottu podávajte s čerstvým ovocím, alebo ho nechajte prevrieť a rozmixujte.