MRKVOVÝ KOLÁČ S JEMNÝM CITRÓNOVÝM KRÉMOM

| korpus|
2 vajíčka
80 g krupicový cukor
80 g slnečnicový olej
160 g hladká biela múka
1 ČL kypriaci prášok
1 ČL jedlá sóda
1 ČL mletá škorica
0,5 ČL mletý sušený zázvor
1 citrón
2 väčšie mrkvy
hrsť vlašských orechov

| krém |
250 g smotanová nátierka
práškový cukor podľa chuti
1 citrón

*okrúhla forma na pečenie s priemerom 20 cm

Mrkvy očístíme a na jemno nastrúhame. Orechy nasekáme na menšie kusy. Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Pridáme olej. V pomocnej miske zmiešame všetky ostatné suché suroviny a prisypeme do cesta. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme orechy a strúhanú mrkvu. Formu vystelieme papierom na pečenie (spodok aj boky), cesto nalejeme do formy a pečieme.

180 stupňov / 45 minút

Smotanovú nátierku vymiešame s cukrom a dochutíme šťavou z citróna. Korpus prerežeme na dva rovnaké kusy. Jednu časť potrieme krémom a druhou časťou koláč uzatvoríme. Zvyšným krémom potrieme boky a vrch koláča. Ozdobíme celou škoricou. Skladujeme v chladničke.