MRKVOVÝ BOCHNÍK

2 stredne veľké mrkvy
2 cm zázvoru
3 vajíčka
0,25 hrnčeka kokosového oleja
1 hrnček vlašských orechov
0,5 hrnčeka ovsených vločiek
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 ČL mletej škorice
2 PL dmBIO šťavy z agáve (alebo medu)

*chlebíková forma na pečenie

Vajíčka rozbijeme a žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka dáme do väčšej misy, zmiešame so šťavou agáve, rozpusteným kokosovým olejom a škoricou. Ovsené vločky a orechy zomelieme na jemno a primiešame. Mrkvu a zázvor očistíme a na jemno nastrúhame. Zmiešame. Bielka v druhej nádobe vymiešame do snehu a jemne zapracujeme do cesta. Formu vystelieme papierom na pečenie, cesto do nej nalejeme a pečieme.

170 stupňov / 30 minút

Bochník podávame s kyslou smotanou, slaným karamelom alebo s lekvárom.