MRAMOROVÁ BÁBOVKA

200 g maslo + na vymazanie formy
200 g práškový cukor
4 vajíčka
150 g biely jogurt
citrón
300 g hladká múka
2 PL kakao
2 ČL kypriaci prášok
štipka soli

Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme žĺtka, citrónovú kôru a biely jogurt. Múku s kypriacim práškom zmiešame a postupne do cesta zapracujeme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne primiešame do cesta. Polovicu cesta zafarbíme kakaom. Formu na bábovku vymažeme roztopeným maslom, vysypeme múkou a obe cestá do nej na striedačku vrstvíme. Formu pobúchame o stôl a bábovku pečieme.

200 stupňov / 45 minút

Upečenú bábovku necháme 10 minút vychladnúť a potom vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom a podávame.