MANDĽOVO-MARCIPÁNOVÁ BÁBOVKA

200 gramov masla
1 hrnček kryštálového cukru
4 vajíčka
200 gramov marcipánu
1 hrnček zakysaného mlieka
2 hrnčeky polohrubej múky
3 PL kypriaceho prášku
5 PL amaretta

Maslo s cukrom vymiešame do penista. Vajíčka rozbijeme a žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka primiešame do maslovej zmesy. Poriadne našľaháme. Primiešame marcipán a zakysanku. Múku zmiešame s kypriacim práškom a postupne zapracujeme do cesta. Z bielkov vymiešame tuhý sneh, ktorý do cesta jemne vmiešame. Cesto nakoniec ovoniame amarettom. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou alebo použijeme olej v spreji. Cesto do nej nalejeme a pečieme.

170 stupňov / 45 minút

Bábovku posypeme práškovým cukrom a podávame.