LIEVANÝ ČERNICOVÝ KOLÁČ

3 vajíčka
0,5 hrnčeka trstinového cukru
0,5 hrnčeka rastlinnej smotany na varenie
1 hrnček kokosového mlieka
1 hrnček celozrnnej polohrubej múky
kúsok masla
0,5 kg černíc (alebo iného ovocia)

*okrúhla forma na pečenie s priemerom 25 cm

Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme dvomi lyžicami cukru a lyžicou múky. Ovocie umyjeme a vložíme na celú plochu formy na pečenie. Celé vajíčka zmiešame s cukrom a premiešame. Prilejeme smotanu a mlieko a opäť poriadne premiešame. Prisypeme múku a cesto vylejeme na ovocie. Pečieme.

180 stupňov / 30 minút

Koláč je po dopečení štavnatý. Podávame ho s kyslou smotanou, šľahačkou a ovocím.