KREHKÉ CETO | ZÁKLADNÝ RECEPT

0,5 masla (125 gramov)
0,5 hrnčeka práškového cukru
1 hrnček hladkej múky
1 vajíčko
štipka soli
štipka vanilky

Maslo nakrájame na kocky a spolu s ostatnými surovinami zmiešame do jemného cesta. Použiť môžeme mixér alebo ruky. Z cesta vytvarujeme guličku, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a odložíme najmenej na 30 minút do chladničky. Cesto vyvaľkáme na tenký plát (cca 5 mm) a podľa potreby ukladáme do formičiek na tartaletky. Formičky netreba mastiť, ani vysypávať múkou. Cesto sa nelepí a ľahko sa po upečení z formičiek vyberá. Pečieme.

180 stupňov / 12 minút

Dĺžka pečenia závisí od formy, v ktorom cesto pečieme. Ak pečieme veľký tart, odporúčam ho piecť aspoň 15 minút. Tartaletky alebo tart plníme podľa ľubovôle.