JABLKOVÁ BÁBOVKA S ORECHMI

| cesto |
4 vajíčka
0,5 hrnčeku oleja
1 hrnček mlieka
2 PL javorového sirupu
2 väčšie jablká
2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček vlaškých orechov
1 hrnček kryštálového cukru
1 ČL mletej škorice
3 ČL kypriaceho prášku

| poleva |
3 PL javorového cukru
práškový cukor podľa potreby

orechy na ozdobu

Jablká ošúpeme a nastrúhame. Všetky tekuté suroviny – vajíčka, olej, mlieko, javorový sirup zmiešame v jednej miske. V druhej miske zmiešame všetky zvyšné suché suroviny. Tekutú zmes nalejeme do sypkej zmesi a pridáme strúhané jablká. Formu na bábovku poriadne vystriekame sprejom na formy (alebo vymastíme olejom a vysypeme múkou), cesto do nej nalejeme a pečieme.

160 stupňov / 45 minút

Javorový sirup vymiešame s cukrom do jemne tekutej polevy. Nalejeme na bábovku a posypeme nasekanými orechmi.