FRANGIPANE MINI TARTY S JAHODAMI

|cesto|
120 g hladká múka
50 g práškový cukor
40 g mleté mandle
70 g maslo
štipka soli
15 g studená voda

|frangipane mandľový krém|
70 g mleté mandle
30 g hladká múka
štipka kypriaceho prášku
kôra z jedného citrónu
65 g mlieko
30 g biely jogurt
20 g slnečnicový olej
1 PL Amaretto

čerstvé jahody (alebo iné sezónne ovocie: marhule, čerešne, maliny, hrušky …)

*6-8 ks mini tartov s priemerom 8 cm

Všetky suroviny na cesto zmiešame do kompaktnej hmoty, ktorú zabalíme do potravinovej fólie. Necháme odležať v chladničke minimálne 30 minút, maximálne 1 deň. Pracovnú dosku jemne poprášime múkou, na cesto položíme potravinovú fóliu a z cesta vyvaľkáme tenký plát (cca 4 mm) a vykrajujeme o niečo väčšie kruhy ako majú priemer naše formy. Na oddelenie cesta od pracovnej dosky si pomáhame nožom alebo cukrárskou špachtľou. Formy ničím nevytierame a cesto do nich natlačíme. Vyplnené formy dáme do chladničky zachladiť.

Medzitým si pripravíme plnku. Všetky suroviny dôkladne premiešame. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy. Formy plníme plnkou cca 1 cm od okraja a do plnky naukladáme jahody. Pečieme.

170 stupňov / 35 minút

Hotové tarty necháme cca 10 minút vychladnúť na mriežke a až potom ich vyberáme z formy. Mali by vám z nej samé vyskočiť. Ak nie, je čas kúpiť nové formy.

*

Cesto na tarty môžeme použiť aj toto tu, akurát odoberieme časť múky a doložíme ju mletými mandľami.
Inšpirácia www.petra-stahlova.cz

No next project