DVOJFAREBNÝ BROWNIES

300 gramov horkej čokolády
100 gramov bielej čokolády
0,75 hrnčeka kokosového oleja
0,5 hrnčeka trstinového cukru
0,5 hrnčeka špaldovej múky
2 lyžice kakaa
4 vajíčka

*štvorcová forma na pečenie 20 cm x 20 cm

Vo vodnom kúpeli roztopíme tmavú čokoládu, maslo a trstinový cukor. Odstavíme z plameňa a necháme trochu vychladnúť. Všetky vajíčka spolu vymiešame do penista v druhej miske a prilejeme do vlažnej a stále tekutej čokolády. Prisypeme múku, kakao, poriadne premiešame a nalejeme do formy. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a polejeme ňou tmavú vrstvu koláča. Môžeme dozdobiť špajdlou alebo vidličkou. Pečieme.

170 stupňov / 25 minút

Koláč krájame na štvorce a podávame so zmrzlinou, smotanou, ovocným prelivom alebo len tak.

Tip: Vyskúšajte poliať koláč bielou čokoládou až po upečení tmavej časti. Získate tak druhý variant tohto receptu.