DUTCH BABY PANCAKE (PEČENÁ PALACINKA)

2 vajíčka
2 PL kryštálového cukru
0,5 hrnčeka mlieka
0,5 hrnčeka hladkej múky
štipka soli
voliteľná voňavá surovina (vanilka, citrónová kôra, škorica)
1/4 masla (cca 50 gramov) na pečenie

Zapneme rúru na 200 stupňov. Pokračujeme prípravou cesta. V miske vyšľaháme metličkou celé vajíčka s cukrom, prilejeme mlieko a opäť vyšľaháme. Prisypeme múku, soľ a voňavú surovinu. Všetko spolu vymiešame do jemného cesta. Konzistencia cesta je podobná hustejšiemu cestu na palacinky. Do rúry vložíme panvicu s kovovou rúčkou. Pár minút ju necháme v rúre zohriať. Potom ju z rúry vyberieme, hodíme do nej maslo a počkáme kým sa úplne roztopí. Cesto nalejeme na maslo a panvicu vložíme do rúry. Pečieme.

200 stupňov / cca 15 minút

Palacinka je upečená vtedy, keď sú jej boky chrumkavé a stred mierne bledý. Počas pečenia jej boky vyskočia hore a po vybratí trošku klesnú. Presne to je jej čaro. Palacinku podávame s hocičím. Odporúčam pocukrovať práškovým cukrom, preliať pomarančovou šťavou alebo podávať s teplým ovocím.