DOMÁCA GRANOLA S ČERSTVÝM OVOCÍM

| GRANOLA |

ZÁKLADNÉ SUROVINY
2 hrnčeky jemných ovsených vločiek
0,5 hrnčeka kokosového oleja
0,5 hrnčeka jablkovej výživy s banánom
3 polievkové lyžice javorového sirupu

VOLITEĽNÉ SUROVINY
1 hrnček zmesi jadier orechov a mandlí
0,5 hrnčeka tekvicových jadierok
0,5 hrnčeka slnečnicových semienok
0,5 hrnčeka kokosových chipsov
1 hrnček pufovanej quinoi
hrsť sušeného manga
hrsť sušených marhúľ
hrsť sušených jabĺk
50 gramov horkej čokolády

čerstvé ovocie (jahody, maliny, čučoriedky, banán)

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si väčší plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Do veľkej misy nasypeme ovsené vločky, nasekané orechy, tekvicové jadierka, slnečnicové semienka a kokosové chipsy. Premiešame. Kokosový olej roztopíme a zalejeme ním pripravenú suchú zmes. Primiešame jablkovú výživu, javorový sirup a opäť poriadne premiešame. Vysypeme na plech a pečieme. Granolu pečieme cca 25 minút. Každých 10 minút ju skontrolujeme a premiešame. Po upečení ju necháme vychladnúť. Ostatné suroviny – sušené mango, sušené jablká, sušené marhule a čokoládu nakrájame na kusy a spolu s pufovanou quinoou primiešame do granoly.

Časť čerstvého ovocia popučíme vidličkou, časť nakrájame na menšie kúsky a premiešame s granolou. Podávame.