CRÈME BRÛLÉE

400 ml smotany na šľahanie (33 %)
vanilkový lusk
5 PL kryšťalového cukru
4 žĺtka

* 4 ks zapekacích misiek

Žĺtka s cukrom poriadne vyšľaháme. Smotanu prelejeme do hrnca, vanilkový lusk prerežeme a všetky zrniečka z neho vyškriabeme do smotany. Dáme variť. Varíme pod bod varu. Smotanu postupne prilievamie k vajíčkovej zmesy a zároven aj miešame. Zmes nalejeme do zapekacích miesiek, ktoré uložíme do vyššieho plechu. Misky zalejeme vriacou vodou, cca do 3/4 ich výšky. Položíme do vyhriatej rúry.

170 stupňov / 45 minút

Crème brûlée necháme vychladnúť a odložíme na pár hodím do chladničky. Pred podávaním posypeme cukrom a horákom skaramelizujeme.