ČOKOLÁDOVÝ BOCHNÍK

| bochník |
5 vajíčok
0,5 hrnčeka trstinového cukru
1 lyžica slnečnicového oleja
1 lyžica horúcej vody
1 hrnček hladkej múky
3 lyžice kakaa
1/2 kypriaceho prášku

| plnka |
1 avokádo
1 banán
3 lyžice kokosového mlieka
1 lyžica kokosového oleja
2 lyžice kakaa

| poleva |
100 gramov čokolády na varenie
1 lyžica kokosového oleja
2 lyžice kokosového mlieka
pistácie

*chlebíková forma na pečenie

Žĺtka oddelíme od bielok. Bielka poriadne vyšľaháme a pridáme k nim postupne cukor. Opäť šľaháme. Žĺtka zmiešame s lyžicou vody a oleja a jemne do nich zapracujeme sneh. Múku, kakao a kypriaci prášok spolu preosejeme a prisypeme do cesta. Formu na bochník vystleme papierom na pečenie, cesto do nej vylejeme a pečieme.

160 stupňov / cca 40 minút

Bochník necháme vychladnúť. Na plnku si očístíme avokádo a banán. Spolu premiešame, prilejeme olej a prisypeme kakao. Bochník prerežeme na polovicu a naplníme plnkou. Polejeme polevou, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých ingrediencií vo vodnom kúpeli, posypeme pistáciami a podávame.