ČEREŠNOVÝ RAW KOLÁČ

| korpus |
4 datle Medjool
4 PL strúhaného kokosu
4 PL mandlových plátkov
2 PL kokosového oleja

| ovocná vrstva |
1 hrnček kešu orechov
1 plechovka kokosového mlieka (400 ml)
1 citrón
3 PL dmBIO kokosového krému (alebo 6 PL kokosového oleja)
3 PL dmBIO kokosového cukru
3 hrnčeky višní

*okrúhla forma na pečenie s priemerom 20 cm

Ešte predtým ako začneme pripravovať koláč, namočíme kešu oriešky aspoň na 4 hodiny do vody. Na spodnú časť formy dáme papier na pečenie, steny vymažeme kokosovým olejom.  Všetky suroviny na korpus zmixujeme do jemna a natlačíme na spodok formy. Namočené kešu zlejeme a opláchneme vodou. Citrón nastrúhame a vyšťavíme. Z kokosového mlieka použijeme len tú hornú tuhú časť a spodnú tekutú pridávame podľa potreby. Pridáme k nim všetky ostatné suroviny a opäť do jemna zmixujeme. Natrieme na korpus a koláč odložíme do mrazničky.

Koláč necháme odležať v mrazničke aspoň 12 hodín a cca 2 hodiny pred podávaním ho uložíme do chladničky. Koláč najprv okolo formy obrežeme príborovým nožíkom a opatrne formu vyberieme.